Czekoladowe Muffinki ( ok.16 sztuk)
Składniki
300 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
160 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
40 g kakao
100 g czekolady (mleczna lub deserowa)
250 ml mleka
125 g roztopionego masła
2 jajka
1 słoiczek Nutelli
Dekoracja
śmietanka kremówka
czekolada starta na tarce
lub
rozetki z nutelli
Dodatkowo
jednorazowe papilotki do muffin
Wykonanie
Suche składniki połączyć w misce.
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodać roztopione masło,suche składniki.
Na koniec dodać mleko i pokrojoną w drobną kosteczkę czekoladę.
Gotową masę nakładać do papilotek do połowy.
Piec w 180 C ok.25-30 min.
Wystudzone Mufiny na faszerowac Nutellą (w środek szpryca lub za pomocą worka cukierniczego z gładką Tylką) następnie udekorować .
Smacznego 😍
Komentarze
Prześlij komentarz