Szarlotka z kremem cytrynowym 馃槏馃槏馃槏 Sk艂adniki 2 kg jab艂ek (ja wybra艂am renety ) 1 艂y偶eczka sk贸rki z cytryny 1 galaretka cytrynowa Ciasto kruche 3 szklanki m膮ki pszennej 1 szklanka m膮ki krupczatki 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 250 g mas艂a 3 偶贸艂tka 2 jajka 2 艂y偶ki 艣mietany 2 艂y偶ki kakao Krem cytrynowy 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu 艣mietankowego 200 g 艣mietanki krem贸wki + 1 艣mietanka fix Wykonanie Jab艂ka obra膰,pokroi膰 w kostk臋 i ze sma偶y膰 gdy b臋d膮 rozgotowane doda膰 galaretk臋 i sk贸rk臋-wystudzi膰. Ciasto Kruche M膮k臋 pszenn膮,m膮k臋 krupczatk臋 ,proszek do pieczenia po艂膮czy膰 ze sob膮 i przesia膰 na stolnice. Nast臋pnie doda膰 mas艂o i po艂膮czy膰 dobrze z m膮k膮. Kolejny krok to cukier,w m膮ce zrobi膰 do艂ek i doda膰 wcze艣niej rozpite i roztrzepane jajka i 艣mietan臋.Zagnie艣膰 ciasto i podzieli膰 na p贸艂.Jedn膮 po艂贸wk臋 rozdzieli膰 na dw...
Komentarze
Prze艣lij komentarz