Ciasteczka Tureckie
Składniki:
150g mąki
150g cukru
150g margaryny
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Wykonanie:
Margarynę i cukier Utrzeć w misce,następnie dodawać po jednym jajku-cały czas miksując.
Mąkę,proszek do pieczenia,kakao połączyć w osobnej misce.Dodać do masy jajecznej.
Gotowe ciasto wylewamy na prostokątną blachę (blacha z piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 C przez 15min (spr.patyczkiem)
Po upieczeniu wystudzić.
Gdy ciasto będzie zimne wycinać ciastka.Gotowe ciastka udekorować lukrem za pomocą worka cukierniczego.
Lub
Gdy nie mamy odpowiednich foremek
Lukier wylać na całe nie co ciepłe ciasto i wycinać pół księżyce szklanką.
Uwagi!!!
Nie polecam wycinać ciastek różnego kształtu z ciasta które wcześniej posmarowane jest lukrem tylko szklanką .
Smacznego 😍
Komentarze
Prześlij komentarz