Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci

Domowe Bounty :)


Hej 馃槈
Co powicie na now膮 porcj臋 s艂odko艣ci w sam raz na weekend?
Dzisiaj Bounty 馃槏
Robili艣cie?Pr贸bowali艣cie?
Ja zrobi艂am po raz kolejny,s膮 przepyszne lepsze ni偶 kupne ale kupne tez uwielbiam 馃構馃槏
Przedstawiam wam dwie wersje w formie Ciasta i Kulek kokosowych 馃槏
Przepis na ciasto znajdziecie pod tym linkiem 馃憞


Bounty w wersji Kulek :)
Sk艂adniki:
1 Puszka mleka skondensowanego 
3 Paczki wi贸rek kokosowych ja mia艂am ma艂e po 100g
Przynajmniej 4 tabliczki czekolady mo偶e by膰 mleczna albo gorzka lub p贸艂 na p贸艂
Wykonanie:
Mleko 艂膮czymy z wi贸rkami w misce-wymiesza膰.Gdy dobrze si臋 wszystko po艂膮czy z masy formujemy kulki,najlepiej w d艂oni.Po wykonaniu kulek wstawmy do lod贸wki albo do zamra偶alki na kilka dobrych godzin 偶eby mo偶na by艂o je p贸藕niej dobrze obtoczy膰 w czekoladzie.
Gdy kulki b臋d膮 dobrze sch艂odzone zabieramy si臋 za czekolad臋.
Czekolad臋 rozpuszczamy w k膮pieli wodnej.
Nast臋pnie po rozpuszczeniu za pomoc膮 dw贸ch widelczyk贸w podtrzymujemy kulki obtaczaj膮c w czekoladzie.
Czekolada dosy膰 szybko si臋 艣cina na kulkach.
Gotowe kulki w艂o偶y膰 do lod贸wki.



Smacznego 馃槉

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Szarlotka z kremem cytrynowym

Szarlotka z kremem cytrynowym 馃槏馃槏馃槏 Sk艂adniki 2 kg jab艂ek (ja wybra艂am renety ) 1 艂y偶eczka sk贸rki z cytryny  1 galaretka cytrynowa Ciasto kruche 3 szklanki m膮ki pszennej 1 szklanka m膮ki krupczatki 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru  250 g mas艂a 3 偶贸艂tka 2 jajka 2 艂y偶ki 艣mietany  2 艂y偶ki kakao  Krem cytrynowy  1 galaretka cytrynowa  1/2 szklanki wody  1 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu 艣mietankowego  200 g 艣mietanki krem贸wki + 1 艣mietanka fix Wykonanie Jab艂ka obra膰,pokroi膰 w kostk臋 i ze sma偶y膰 gdy b臋d膮 rozgotowane doda膰 galaretk臋 i sk贸rk臋-wystudzi膰. Ciasto Kruche  M膮k臋 pszenn膮,m膮k臋 krupczatk臋 ,proszek do pieczenia po艂膮czy膰 ze sob膮 i przesia膰 na stolnice. Nast臋pnie doda膰 mas艂o i po艂膮czy膰 dobrze z m膮k膮. Kolejny krok to cukier,w m膮ce zrobi膰 do艂ek i doda膰 wcze艣niej rozpite i roztrzepane jajka i 艣mietan臋.Zagnie艣膰 ciasto i podzieli膰 na p贸艂.Jedn膮 po艂贸wk臋 rozdzieli膰 na dw...

Malinowa chmurka ;)

Malinowa chmurka. 馃槉 Hit ubieg艂ego lata w moim domu. 馃槏 W tym roku nie mog艂o by膰 inaczej i to pyszne Ciasto z malinami zn贸w zago艣ci艂o.馃構 Pierwotnie ciasto robi si臋 na kruchym cie艣cie w tym roku zrobione jest na pysznym biszkopcie. Ciasto jest przepyszne,delikatne,rozp艂ywaj膮ce si臋 w ustach. 馃槏馃槏馃槏 Malinowa Chmurka Sk艂adniki (25x36) Beza 4 bia艂ka (艣wie偶e,prosto z lod贸wki) 1 szkl. cukru kryszta艂 1 艂y偶ka m膮ki ziemniaczanej  p艂atki migda艂owe  Wykonanie Bia艂ka ubi膰,doda膰 cukier i dobrze miksowa膰 a偶 masa b臋dzie l艣ni膮ca na sam koniec doda膰 m膮k臋. Wy艂o偶y膰 na przygotowan膮 wcze艣niej blach臋 z papierem do pieczenia-wy艂o偶y膰 mas臋 posypa膰 p艂atkami migda艂owymi. Piec w rozgrzanym piekarniku najlepiej na pocz膮tek rozgrza膰 do 180 stopni a gdy w艂o偶ymy beze do piekarnika zmniejszamy temp.do 160-150 stopni. Piec ok.45min  Gotow膮 bez臋 ostro偶nie oddzieli膰 od papieru. Biszkopt 4 jajka 4 艂y偶ki m膮ki 1/2 szkl.cukru 1 艂y偶ka oleju 1 艂y偶eczka proszku do pi...

Pani Walewska

Pani Walewska  Sk艂adniki 4 偶贸艂tka 200 g margaryny /mas艂o ro艣linne  100 g cukru 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia  2 szkl.m膮ki pszennej tortowej  Wykonanie Z podanych sk艂adnik贸w zagnie艣膰 ciasto.Podzieli膰 na dwie cz臋艣ci. Jedn膮 cz臋艣膰 piec przez ok.20 min w 200 C (g贸ra-d贸艂) (a偶 b臋dzie z艂oty kolor). Drug膮 cz臋艣膰 ciasta smarujemy powid艂ami,posypujemy orzechami,rodzynkami. Na wierzch k艂adziemy ubit膮 pian臋 z 4 bia艂ek z 1 szkl.cukru (cukier dodajemy stopniowo) Na koniec mo偶emy posypa膰 migda艂ami lub wi贸rkami kokosowymi. Drugi placek pieczemy 25-30 min w 180 C (g贸ra-d贸艂)  Dodatkowo Krem do karpatki  (gotowy ,do gotowania) (post臋puj wg instrukcji na opakowaniu) Powid艂a 艣liwkowe orzechy,rodzynki  migda艂y lub wi贸rka kokosowe  Z艂o偶enie  Na upieczon膮 pierwsz膮 cz臋艣膰 ciasta wyk艂adamy mas臋 budyniow膮. Nast臋pnie uk艂adamy ciasto z powid艂ami i bez膮. Ch艂odzimy w lod贸wce najlepiej ca艂膮 noc. Smacznego 馃槏 ...