Sernik z Nutellą
Składniki
1 kg sera śmietankowego w wiaderku
200 g serka mascarpone
5 jajek
1/2 szkl. cukru pudru
250 g nutelli
cukier waniliowy
budyń waniliowy
Polewa
100 g nutelli
50 ml śmietanki kremówki 30%
1 łyżka masła
Spód
3 opakowania herbatników z czekoladą (maltanki) - rozdrobnić/zmielić
60 g masła (rozpuścić)
1 łyżeczka kakao
Wszystkie składniki połączyć.
Wykonanie
Tortownica 21 cm,wyłożyć papierem do pieczenia.Na dno wyłożyć herbatniki.
Jajka ubić i dodawać cukier,następnie serek śmietankowy,mascarpone i budyń.
Masę podzielić na 2 równe części.
Do jednej części dodać nutellę i dobrze wymieszać.Na środek tortownicy wyłożyć 5 łyżek masy białej a następnie 5 łyżek masy z nutellą aż do wyczerpania ciasta.
Piec w temp.180 stopniach ok.60 min.
Po upieczeniu i ostudzeniu polać sernik polewą.
Smacznego 😍
Komentarze
Prześlij komentarz